Natuurlijk Heiloo!

By 6 september 2016HeilooBlog

hans-romeyn-heilooOm als burgemeester de eerste blog te beginnen met ‘wat hebben we een prachtig dorp’ is een open deur. Toch doe ik het. Want een prachtig dorp zijn we. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het groen, de recreatiemogelijkheden, het aantal prachtige evenementen en in het aantal voorzieningen. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik het terug zie in elkaar. We zoeken elkaar in Heiloo op, inwoners en ondernemers zetten zich vrijwillig in en werken samen.

Binnen de gemeente hechten wij veel waarde aan samenwerken. Samen met de inwoners en ondernemers zorgen wij ervoor dat Heiloo een aantrekkelijke plek is om te wonen en te werken. Dat lukt tot nog toe goed want ook dit jaar zijn we weer de beste gemeente in de regio om te wonen volgens het onderzoek van Elsevier onder 390 gemeenten. Daar ben ik trots op. En wat gebeurt er toch veel.

Neem nou afgelopen weekend. Zaterdag was ik bij Uit&Zo waar een keur aan organisaties hun activiteiten voor het komende (culturele) seizoen presenteerden. Wat zijn we rijk met zoveel clubs die iets voor een ander willen betekenen. Ik heb mooie voorbeelden gezien van samenwerking. Zangers, dansers en muzikanten die er met elkaar een mooi optreden van maken. Vrijwilligers die zich inzetten voor (kwetsbare) anderen. Sporters die met teams en coaches mooie prestaties neerzetten.

Ook volgend weekend gebeurt er weer van alles. Zo maakt stichting Kees het samen met sponsoren en vrijwilligers voor mensen met een beperking mogelijk om te sporten. Dit weekend is de kick off van dit sportseizoen in de vorm van een leuke bowlingwedstrijd. Zelf kijk ik uit naar het festival ‘Willibrordus Draait Door’ in en rond de Cultuurkoepel op landgoed Willibrordus. Vanaf vrijdag 9 september vindt dit driedaags afwisselende, inspirerende en kleurrijke festival plaats met voor ieder wat wils op gebied van films, muziek, en beeldende kunst.

Via deze blog houdt het college u, samen met inwoners en ondernemers, op de hoogte wat Heiloo te bieden heeft en wat er in het dorp speelt. Dat doen wij onder de noemer ‘Natuurlijk Heiloo’. Want naast de natuur en de prachtige recreatiemogelijkheden hebben we natuurlijk bruisende evenementen en een rijke cultuur historie. De komende periode werken we er aan om Heiloo beter op de kaart te zetten en ‘Natuurlijk Heiloo’ meer vorm te geven. Wij horen het graag als u daarvoor een suggestie heeft want samen maken we Heiloo tot het mooie dorp dat we zijn! Dank daarvoor.

Hans Romeyn

Burgemeester Heiloo

Author Redactie HeilooPlus

Het blad voor en door Heiloo! Verschijnt op 7 septemberi 2015 in regio Heiloo.

More posts by Redactie HeilooPlus